Gyógyító természet

- a természet gyógyító ereje -


 

 

A kineziológiai tapasz 

 

Kineziológiai micsoda?
A kineziológiai tapasz, tape, szalag egy és ugyanaz. Eredményessége a használatában és nem a nevében rejlik. Képzelj el egy olyan szalagot, ami nagyjából olyan erős, mint a saját bőröd, mivel bőrbarát anyagból készül, ezért nem okoz irritációt és szinte észre sem veszed, hogy testeden viseled.

 

 

Gyógyuljon a kineziológiai szalag viselésével!

A kineziológiai tapasz, vagy kinezio tape, egy japán kiropraktőr, dr. Kenzo Kase által kifejlesztett kezelési eszköz. Pamutból készült, légáteresztő, vízálló, elasztikusságában az emberi bőrhöz hasonló, hosszúságában rugalmas ragasztószalag. A módszer lényege, hogy ezzel a szalaggal a saját testünk öngyógyító folyamatát aktiváljuk.
A kiropraktőr rájött, hogy az ízületi panaszokért leggyakrabban az adott területet körülvevő izmok asszimetriája felelős. Ugyanakkor a fájdalmat az ízületeket és izmokat átölelő szövetek hibás működése okozza. Ha egy sporttevékenység során hirtelen túlfeszítődik egy izom, a szervezet védekezésképpen kontrakciós reflexszel reagál. A szalag – megfelelő receptorokra hatva – a szervezet téves reakcióit az öngyógyítás felé tereli.

 


  Sok betegséget képes gyógyítani, fájdalmat enyhíteni. Ebből – ha csak párat említek is – hosszú lista kerekedik: izomhúzódás, zúzódás, bevérzések, ficamok okozta panaszok, részleges szalagsérülés, rándulás, fokozott izomgörcs enyhítésére, fájdalomcsillapításra, ízületi gyulladás, íngyulladás okozta bántalmakra, nyirokkeringés stimulálására, de mozgásszervi rehabilitációra, egyéb mozgásszervi panaszok és menstruációs görcsök enyhítésére is alkalmas ez a kineziológiai tapasz.
A kinezio tape a végtagduzzanatokat valamint az ödémát úgy szünteti meg, hogy a bőrszövetet enyhén megemeli, elősegítvén az ízületi folyadék szétoszlását. Hatékony a rovarcsípések okozta duzzanatok eloszlatásában, sőt a kellemetlen viszketést is megszünteti.

A kineziológiai tapasz nagyon bőrbarát, kényelmesen viselhető, és felhasználható rengeteg sérülés esetén. Akár az első maratonodra edzel, vagy készülsz a következő meccsre, kitűzöl magad elé új célokat a tornában, vagy csak egyszerűen jól akarsz teljesíteni, tudhatod, hogy semmi nem lassít jobban, mint a fájdalom, az esetleges sérülés – ilyen esetekre ajánlott a kineziológiai tapasz.

 

Kismama Tape

Kisbabát vársz?
Akkor a kineziológiai tapasz segít leküzdeni a várandóság mindennapi fizikai terheit. Ez egy több évtizede kapható hatékony, japán fejlesztésű tapasz. Gyógyhatása világszerte ismert; elismerésének és sikerességének bizonyítéka, hogy ismert élsportolók is előszeretettel használják.

 

 

 

 

Asztali nézet