Gyógyító természet

- a természet gyógyító ereje -


 

 

 

Tradicionális Thai masszázs

 

A masszázs egy ősi természetes gyógyító módszer. Napjainkban is nagyon népszerű és hasznos, mert biztonságos, nincsenek mellékhatásai, nem mérgező, és nem ártalmas az egészségre. 

A Thai masszázs, keleti, tradicionális masszázsfajta, mely több ezer éves hagyományon alapul. Célja az izmok nyújtása, nyomással, különböző testhelyzetek felvételével, a szabad energiaáramlás biztosítása, fájdalmak és merevségek oldása, rugalmas, hajlékony elengedett állapot létrehozása.

 Jó terápia a különféle mozgásszervi, ideg-, nyirok- és emésztőrendszeri nőgyógyászati és légzőszervi betegségekre. Fokozza a szervezet ellenállóképességét. Alkalmazható alvászavar, stresszes fejfájás és migrén kezelésére. Alkalmas ízületi merevségek oldására. Az izmok visszanyerik rugalmasságukat.

Ha az ember egészséges, az életenergia akadálytalanul áramlik a meridiánokban. Az emocionális stressz, az élet mértéktelen élvezete, ártó környezeti hatások, a gyengeség, sérülés ezt a folyamatot megzavarja. Ezzel a  masszázzsal, a megrekedt energiát ismét nyugodt folyásba tudjuk hozni. Fokozza a szervezet védekező erejét, alkalmazható alvászavaroknál, ideges, feszült állapotoknál, fájdalmak enyhítésére. Serkenti a vér-, és a nyirokkeringést. A nyirok szállítja el a szövetekből az anyagcsere végtermékeit. A nyirokelvezetés az immunrendszer szempontjából nagy jelentőségű.

A többi masszázstól eltérően a thai masszázs abban különbözik, hogy úgynevezett száraz masszázs, azaz egyéb technikákkal ellentétben nem használnak hozzá olajat, krémet. A masszázs talajon elhelyezett matracon történik, könnyű, kényelmes ruhában, fekvő, illetve ülő testhelyzetben.

Nem az izmokat, hanem az akupunktúrás pontokat ingerlik, pontnyomásos technikával. Az egész testen alkalmazott eljárásnak sajátos koreográfiája van, a másfél órás masszázs során minden testrészt kezel a masszőr,  lábujjaktól a fej búbjáig. Nyújtó gyakorlatokat is tartalmaz, bár nem az izmokra hat. Nem csak tenyérrel, ujjheggyel, de térddel, talppal és könyökkel történik a masszírozás. (Másnapra az erős nyomások hatására mégsem lesznek tele kék-zöld foltokkal, csak a megnövekedett energia és a kitűnő közérzet marad.) A nyújtások, "kihúzások" oldják az izmok és az ízületek merevségét, feszültségét, növelik a test rugalmasságát. Rendszeres alkalmazása jó közérzetet biztosít, emellett kiváló gyógyhatása van a szív- és érrendszeri, emésztőrendszeri és mozgásszervi megbetegedések megelőzésére, kezelésére. 

A test meghatározott pontjaira irányuló masszázs elősegíti a teljes relaxációt. A felgyorsult vérkeringés által több oxigén jut a szervezetünkbe, így pihentek leszünk. Bőrünk pólusai kitágulnak, a felgyorsult vérkeringés által a lerakódott méreganyagok kitisztulnak a bőrből. (Bőséges folyadék fogyasztásával növelhetjük a folyamat hatékonyságát.) Ezáltal a bőr rugalmasabbá, feszesebbé válik. 

Fájdalomcsillapító hatását is bizonyították egyrészt akupunktúrás hatásának, másrészt a relaxáció következtében felszabaduló endorfinoknak köszönhetően. Sokan szenvednek ízületi- és csontfájdalmaktól, gerincpanaszoktól. Az idő előrehaladtával a csigolyák közötti porckorongok veszítenek rugalmasságukból, ellaposodhatnak és idegvégződéseket nyomhatnak, mely okozója lehet a derék- és hátfájásoknak. A masszázs kúra jó terápiának bizonyul a fenti panaszokra is. 

Kinek ajánlott?

Ülő munkát végzőknek, mozgásszegény életmódot folyatatóknak, reumatikus és ízületi panaszok esetén, stresszes életmódot élőknek, alvásproblémák esetén, sportolóknak, fogyni vágyóknak, nehéz fizikai munkát végzőknek, valamint bárkinek, általános megelőző , közérzetjavító kezelésként. 

Kinek nem ajánlott?

Nyirokrendszeri problémák esetén, súlyos csontritkulásban szenvedőknek. Kezeletlen magasvérnyomás betegség esetén, trombózisos megbetegedés utókezelésére, epilepsziás betegeknél, terhesség esetén, csonttörés és csontprotézis esetén. Térd vagy csipőprotézist viselőknek. 

Mire van szükség a masszázs alatt?

Könnyű, kényelmes ruhára és lehallkított telefonokra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Asztali nézet